Angst og Social fobi

Angst

Der er ca. 350.000 danskere, der lider af forskellige former for angst. Angst giver ofte kropslige symptomer, såsom åndenød, hyperventilation, anspændthed, svimmelhed og rysten.

Vi er født med et vist alarmberedskab som skal sikre vores overlevelse og evne til at reagere i farefyldte situationer. Når angsten bliver alt for dominerende og styrende, er den med til at forhindre dig i at gøre det, der er vigtigt og meningsfuldt for dig, så er det hensigtsmæssigt at få hjælp til at håndtere den. Jeg arbejder med de tanker og handlinger, der er med til at skabe og opretholde din angst og vi finder i fællesskab frem til den metode og den strategi til at håndtere angsten, der virker bedst for dig i dit tempo.

Social fobi

Social fobi er en frygt, man føler når man er sammen med andre mennesker - særligt hvis der er mange og nogle, som man ikke kender. Man mærker hjertebanken, kan få kvalme og føler sig meget utilpas i sådanne sammenhænge.

Man kan blive meget irriteret på sig selv over denne reaktion. Ofte er de mennesker, som kan opleve dette problem, nogle der stiller store krav til sig selv og hvad de burde kunne, samtidigt med at de er nervøse for, hvad andre tænker om dem og har dårligt selvværd.

Som psykolog kan jeg hjælpe dig med at undersøge og forstå årsagen til din angst og hvordan du kan håndtere den, så den ikke bliver ved med at styre dit liv.

Kontakt Anita Bergmann

Hjemmesiden er designet af: DuexDesign